نزدیک به ۳۰ سال از ساخت اولین سایت در اینترنت میگذرد، سایتی که در آن زمان در کل جهان فقط ۲۳ نفر بازدیدکننده داشت اما حال اینترنت به یک دنیای پهناور تبدیل شده و فقط در کشور ایران نزدیک به ۵۰ میلیون کاربر دارد. سرعت پیشرفت تکنولوژی اینترنت در دهه اخیر به قدری زیاد بوده...
میزبانی وب چیست؟
وب سایت ها از مجموعه ای از فایلهای مختلف مانند تصاویر، متون و فایلهای برنامه نویسی شده به زبانهای مختلف و سایر اسناد مربوطه تشکیل می شود که به منظوری خاص به شکلی با هم مرتبط شده اند. هر شخصی که نرم افزارهای لازم و دسترسی به این فایلها را داشته باشد امکان بازدید از این سایت را دارد. حال برای اینکه همه مردم امکان دسترسی به فایلها را داشته باشند نیاز است تا فایلها در کامپیوتری قرار گیرند که همواره به اینترنت پرسرعت متصل است به این کامپیوترها «سرویس دهنده» یا «سرور» می گویند.
میزبانی وب یا وب هُستینگ (به انگلیسی: Web Hosting) به مفهوم فراهم ساختن فضایی است که کاربر میتواند فایلهای وبگاه خود را در آن قرار دهد.
تعدادی سرور در یک مرکز داده
وب سایتها از مجموعهای از فایلهای مختلف مانند تصاویر، متون و فایلهای برنامه نویسی شده به زبانهای مختلف و سایر اسناد مربوطه تشکیل میشود که به منظوری خاص به شکلی با هم مرتبط شدهاند. هر شخصی که نرمافزارهای لازم و دسترسی به این فایلها را داشته باشد امکان بازدید از این سایت را دارد. حال برای اینکه همه مردم امکان دسترسی به فایلها را داشته باشند نیاز است تا فایلها در کامپیوتری قرار گیرند که همواره به اینترنت پرسرعت متصل است به این کامپیوترها «سرویس دهنده» یا «سرور» میگویند.
اما این سرورها باید امکانات دیگری نیز داشته باشد از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
در صورتی که حجم قابل توجهی از بازدید کننده به سایت مراجعه کنند امکان پاسخگویی به همه آنها را داشته باشد. بنابر این نیاز است تا یک کامپیوتر قدرتمند از لحاظ مشخصات قطعات داخلی باشد.
نرمافزارهای لازم برای اجرای انواع فایلها از لحاظ نوع برنامه نویسی را داشته باشد.
نرمافزارهای مورد نیاز برای مدیریت بخشهای مختلف سایت و پست الکترونیک و… را در اختیار صاحبان وب سایتها قرار دهد.
هر کامپیوتری میتواند یک سرور باشد اما از آنجا که هزینههای مورد نیاز برای فراهم کردن تجهیزات و نرمافزارهای لازم و یا نیروی پشتیبانی برای صاحبان همه وب سایتها به صرفه نیست لذا شرکتهایی این مسئولیت را میپذیرند و با فراهم آوردن لوازم کار در سطح وسیع بخشی از فضای دیسک سخت سرورهای خود را به صورت اجارهای در اختیار متقاضیان قرار میدهند. به این شرکتها که خدمات میزبانی وب یا هُستینگ ارائه میکنند در اصطلاح «میزبان» یا «هُست» میگویند.
سرویسهای میزبانی وب بر اساس نوع سیستمعاملی که بر روی سرورها نصب میباشد و طبیعتاً نرمافزارها و فایلهایی را که پشتیبانی میکنند شاخه بندی میشوند. مانند هُست ویندوز یا هُست لینوکس و…
سرویسهای میزبانی مشخصاتی را نیز به همراه دارند که نشان دهنده کیفیت و امکانات آنها میباشد. از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
حجم دیسک
حجم دیسک (به انگلیسی: Disc space) به مقدار فضایی گفته میشود که شرکت میزبان از دیسک سخت سرورهای خود در اختیار شما قرار میدهد این فضا از چند مگابایت تا چند گیگابایت براساس نیاز متفاوت است. مجموع حجم فایلهای ارسالی به سرور اجاره کننده باید کمتر یا مساوی با فضای اجاره شده باشد. (البته این میزان فضا در اکثر سرویس دهندهها در هر زمان قابل تغییر میباشد).
محدودیت انتقال دادهها
محدودیت و میزان انتقال دادهها (به انگلیسی: Data Transfer) که به آن ترافیک ماهیانه نیز گفته میشود میزان تبادل اطلاعات با کامپیوتر میزبان را مشخص میکند. به این معنی که میزان مجموع حجم فایلهای دریافت شده یا ارسال شده به فضای اجاره شده به صورت ماهیانه مشخص میشود و نباید از آن حجم بیشتر باشد. نکته: در نظر داشته باشد هر بار که سایت توسط یک بازدید کننده باز میشود مقداری اطلاعات و فایل بین سرور میزبان و کامپیوتر بازدید کننده تبادل میشود بنابر این تعداد بازدید از یک سایت اگر بالا باشد به نسبت نوع فایلهای استفاده شده در سایت، میتواند حجم قابل توجهی از اطلاعات تبادل شود.
تعداد دامنههایی که امکان ایجاد آنها بر روی یک فضای اجارهای وجود دارد، تعداد بانکها اطلاعاتی و نوع و حجم آنها و یا نوع پست الکترونیک و تعداد آنها و چند مورد دیگر مشخص کننده کیفیت سرویسهای میزبانی و شرکتهای میزبان هستند.
مالکان و مدیران سایتها براساس نیاز خود انتخاب میکنند.
0 Comments