نزدیک به ۳۰ سال از ساخت اولین سایت در اینترنت میگذرد، سایتی که در آن زمان در کل جهان فقط ۲۳ نفر بازدیدکننده داشت اما حال اینترنت به یک دنیای پهناور تبدیل شده و فقط در کشور ایران نزدیک به ۵۰ میلیون کاربر دارد. سرعت پیشرفت تکنولوژی اینترنت در دهه اخیر به قدری زیاد بوده...
تفاوت سایت استاتیک با داینامیک در چیست؟
اصولا سایتهای ایستا یا استاتیک، سایتهایی هستند که ضرورتی برای تغییر مداوم اطلاعات آنها احساس نمی شود. اینگونه وب سایتها معمولا تنها جهت معرفی کاربرد دارند. عملیات به روز رسانی محتوای سایت به ندرت صورت می پذیرد و نیازی به ارائه خدمات به هر شکل به صورت آنلاین در اینگونه سایتها دیده نشده است. مسلما هزینه های طراحی سایت و همچنین نگهداری و به روزآوری اینگونه سایتها کمتر بوده و بطور کلی برای هر شخص، شرکت و یا سازمان کوچک کاربرد خواهد داشت. در مقابل سایتهای پویا نیاز شدید به تغییر مداوم اطلاعات و محتوا داشته و بنا به نیازمندی و کاربرد سایت، طراحی و توسعه می یابند. هزینه های طراحی سایت داینامیک و نگهداری اینگونه وب سایتها غالبا زیاد بوده و بدون در نظر گرفتن توجیه مالی، ایجاد چنین سایتهایی منطقی به نظر نمی رسد.
سایت های استاتیک از اولین سایت هایی بود که طراحی شد. در وب سایت های استاتیک اطلاعات و محتویات وب سایت یکبار جمع آوری و طراحی می شود. تغییر در آنها باید توسط طراح وب سایت انجام گیرد. ویرایش سایت مورد نظر مشتری باید به گونه ای باشد که تغییراتی در ساختار سایت به وجود نیاورد. وب سایت استاتیک بیشتر برای شرکت هایی که قصد حضور در اینترنت را دارند و تغییر در وب سایت آنها به چند مورد در ماه محدود می شود، مناسب است.
معمولا این روش طراحی سایت و بهینه سازی سایت از نظر اقتصادی هزینه اولیه پائین تری نسبت به روش های دیگر طراحی وب سایت دارد. در این سایت کنترل پنلی وجود ندارد که بتوان با کمک آن سایت را مدیریت کرد و یا تغییراتی را در آن اعمال نمود. ویرایش سایت، ابتدا با توجه به ساختار طراحی شده برای صفحات و پس از هماهنگی های لازم، این اطلاعات توسط طراحان سایت قابل تغییر است. اگر تغییراتی را بخواهیم بر سایت استاتیک اعمال کنیم باید از طراح وب سایت کمک بگیریم. سایت استاتیک از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نمی باشد، به دلیل اینکه نمی توان اطلاعاتی را به سایت افزود و اگر قرار به ویرایش سایت باشد باید طوری باشد که ساختار اصلی سایت تغییر نکند.
نونگار انواع وب سایت استاتیک را با طراحی گرافیکی زیبا و امکانات کامل، طراحی و راه اندازی می نماید . نونگار بعد از طراحی و آپلود سایت ایستا شما می تواند طی قردادی جداگانه خدمات پشتیبانی بعد از آپلود را نیز به شما ارائه دهد
تبدیل سایت استاتیک به داینامیک
تبدیل سایت استاتیک به داینامیک و برعکس ؛ به طور خلاصه، به سایتی که پنل مدیریتی نداشته باشد و یک فرد عادی نتواند آن را مدیریت کند (مطلبی داخل آن قرار دهد یا حذف کند)، سایت استاتیک می گویند و به سایتی که دارای پنل مدیریت محتوا باشد و مدیر سایت بتواند به راحتی درون آن مطلب و تصاویر دلخواه را قرار داده و ویرایش کند، سایت داینامیک یا پویا می گویند. اگر وب سایت شما استاتیک طراحی شده و برای هر تغییر در متن، مبلغی از شما دریافت می کنند، میتوانید با تبدیل سایت و حفظ ظاهر آن،سایت را داینامیک کرده و خودتان مدیر آن باشید تا در هر زمان که مایل بودید آن را ویرایش کنید. استدیو ایلیانا این مهم را به عهده گرفته و تضمین کننده کیفیت مطلوب و مورد رضایت شما است.
تفاوت سایت استاتیک با داینامیک چیست؟
۱- اصولا سایتهای ایستا یا استاتیک، سایتهایی هستند که ضرورتی برای تغییر مداوم اطلاعات آنها احساس نمی شود. اینگونه وب سایت ها معمولا تنها جهت معرفی کاربرد دارند. عملیات به روز رسانی محتوای سایت به ندرت صورت می پذیرد و نیازی به ارائه خدمات به هر شکل به صورت آنلاین در اینگونه سایتها دیده نشده است. مسلما هزینه های طراحی سایت برای اینگونه سایت ها کمتر از نوع دیگر است ولی در صورتی که بخواهید تغییری در وب سایت ایجاد کنید حتماً باید از طراح خود بخواهید این کار را برای شما انجام دهد چون وب سایت پنل مدیریتی ندارد. غالباً برای به روز رسانی از شما هزینه ای دریافت می شود.
۲- در مقابل سایتهای پویا یا داینامیک، نیاز به تغییر مداوم اطلاعات و محتوا داشته و بنا به نیازمندی و کاربرد سایت، طراحی و توسعه می یابند. هزینه های طراحی سایت و نگهداری اینگونه وب سایت ها بیشتر از سایت های استاتیک بوده ولی هزینه های بعدی را در پی نخواهد داشت.
۳- در این میان می توان به تقسیم بندی در حد وسط سایتهای پویا و سایتهای ایستا رسید، که می توان تحت عنوان سایتهای نیمه پویا به آنها اشاره داشت.
در سایتهای نیمه پویا ، ضرورتی جهت تغییر محتوا و اطلاعات سایت دیده نمی شود، منتهی ارائه خدماتی همچون امکان ارتباط با بینندگان از طریق فرم های خاص و یا ارائه خدمات و کالاهای ثابت از طریق وب سایت را می توان با برنامه نویسی بخشی از سایت فراهم نمود.
فواید سایت های استاتیک:
√ هزینه طراحی کم
√ حجم پائین محتویات
√ امنیت بالا
معایب سایت های استاتیک:
√ هزینه های به روز رسانی وب سایت
√ نبود امکانات مدیریتی
√ لزوم ارتباط با طراح سایت جهت به روز رسانی
√ وقت گیر بودن اعمال تغییرات داخل سایت
فواید سایت های داینامیک:
√ بدون هزینه به روز رسانی
√ دارای پنل مدیریتی برای اعمال تغییرات توسط یک شخص با دانش معمولی
√ ایجاد بی نهایت صفحه، بی نهایت نوشته در سایت تنها با چند کلیک
√ حجم پائین دیتا خصوصاً برای سایت های بزرگ
√ امکان به روز رسانی ۲۴ ساعته توسط شما
√ مدیریت سئوی قوی (برای بالا بردن رتبه سایت در موتورهای جستجو مثل گوگل، آپدیت شدن مداوم سایت لازم است. بنابراین وب سایتهای سئو، عموماً داینامیک طراحی می شوند.)
معایب سایت های داینامیک: (در صورت طراحی نادرست)
امنیت پائین تر (در صورتی که سایت داینامیک شما از دیتابیس استفاده کند، می بایست در طراحی و کد نویسی سیستم مدیریت محتوای آن دقت داشت چرا که اکثر نفوذهای اینترنتی از طریق آپلود شل یا دیتابیس اینجکشن است. بنابراین دقت در انتخاب شرکت طراحی وب سایت، بسیار مهم است. ذکر این نکته نیز مهم است که با طراحی صحیح و استفاده از روش های مطمئن کد کردن اطلاعات، میتوان امنیت سایت های داینامیک را بسیار بالا برد. همانگونه که اکثر سایت های دولتی و پرتال ها داینامیک هستند. )
سوء استفاده های شرکت های طراح (به روز رسانی سیستم مدیریت محتوا، نصب سیستم جدیدتر و اعمال تغییرات می تواند یکی از دلایلی باشد که شرکت طراحی وب سایت پس از مدتی از شما تقاضای وجه کند! در صورتی که این موارد در قرارداد قید نشده باشد، انجام این اعمال کاملاً غیر انسانی است و از اخلاق کاری به دور است. بنابر این همواره سعی کنید در انتخاب شرکت طراحی وب سایت خود و قراردادی که امضا میکنید دقت داشته باشید و با یک فرد آگاه مشورت نمایید )
0 Comments