
در همان صفحه به بخش “Add User To Database” بروید و از منو کشویی User نام کاربری ایجادشده و از منو کشویی Database پایگاه داده موردنظر را انتخاب کنید و سپس بر دکمه Add کلیک کنید.
اکنون پایگاهداده ایجادشده آماده استفاده برای ساخت وردپرس جدید و بازیابی وبسایت هک شده است. مطمئن شوید که حساب کاربری ایجادشده تمامی دسترسیهای لازم برای مدیریت سایت را داشته باشد، بدین منظور در بخش “Privileges” تمامی دسترسیهای لازم را فراهم کنید.
4. نصب وردپرس جدید
برای نصب وردپرس باید نسخه جدید آن را از سایت WordPress دریافت کنید. به صفحه دانلود وردپرس فارسی مراجعه و بر دکمه دانلود آبیرنگ کلیک کنید. با این کار یک فایل با فرمت ZIP در حافظه دستگاه شما ذخیره خواهد شد.
محتویات فایل ZIP را در یک پوشه استخراج کنید. اکنون باید به محل میزبانی فایل سایت خود بروید که این کار را میتوانید با ابزار FTP یا مدیریت فایل هاست خود انجام دهید. در پوشه htdocs یا محل نصب وردپرس، فایلهای درون فایل زیپ استخراجشده را آپلود کنید. روش دیگر آپلود فایل زیپ و استخراج آن در محل قرارگیری پوشه وردپرس است.
پس از آپلود فایلهای وردپرس به سایت خود مراجعه کنید تا مراحل ثبت مشخصات سایت را تکمیل کنید. با ورود به سایت با صفحه خوشآمدگویی مواجه خواهید شد که با کلیک بر دکمه «بزن بریم!» به مرحله بعد خواهید رفت.
در این صفحه باید نام پایگاهداده، نام کاربری و رمزعبوری که پیشتر ایجاد کردید را وارد کنید. در فیلد هاست به طور معمول عبارت “localhost” کارساز است. بر دکمه «فرستادن» کلیک کنید تا به مرحله بعد بروید.
اکنون وردپرس تلاش میکند تا سایت را به پایگاهداده ساختهشده متصل کند. در صورت موفقیت اتصال، پیام تایید ارتباط را دریافت خواهید کرد که در این صفحه باید بر دکمه «اجرای نصب» کلیک کنید تا مراحل نصب تکمیل شود.
پس از نصب از شما خواسته میشود تا اطلاعات شناسایی سایت وردپرسی مانند عنوان، توضیح سایت، آدرس ایمیل مدیر و رمز ورود به سایت را وارد کنید. پس از این کار بر دکمه «راهاندازی وردپرس» کلیک کنید.
پس از اتمام نصب، برای وارد شدن به سایت نامکاربری و رمزعبور در نظر گرفته شده در مرحله قبل را وارد کنید.
پس از ورود به وردپرس باید محتوای پیشفرض این سیستم مدیریت محتوا را حذف کنید. به بخش «نوشتهها» بروید و مطلب «سلام دنیا!،» “Hello world!” یا هر نوشته پیشفرض دیگر را حذف کنید. در بخش «دیدگاهها» باید تمامی نظرهای پیشفرض حذف شوند. در آخر به بخش «برگهها» مراجعه کنید و برگه پیشفرض با عنوان «برگه نمونه» یا “Sample Page” و دیگر برگههای موجود را حذف کنید. اکنون وردپرس خالی از هرگونه محتوا اضافه به طور مجدد نصب شده است و نوبت ورود اطلاعات پشتیبانگرفته رسیده است.
5. بازیابی آپلودها، تصاویر و پوستههای وبسایت هک شده
ابتدا باید محتوای تصویری و آپلودهای صورت گرفته و پوستههایی که در پوشه wp-content ذخیره کردید را بازگردانی کنید. برای این کار به مانند دفعات قبل با استفاده از سرویس FTP یا ابزار مدیریت فایل هاست به محل نصب وردپرس وارد شوید و به درون پوشه wp-content مراجعه کنید.
- بازگردنی آپلودها: در دستگاه خود در پوشه wp-content پشتیبانگرفته یک پوشه با نام “uploads” قرار دارد که باید آن را در پوشه wp-content هاست آپلود کنید.
- بازگردانی پوستهها: در پوشه پشتیبانگرفته یک پوشه با نام “themes” وجود دارد که باید آن را در درون پوشه wp-content هاست آپلود کنید.
6. درونریزی محتوا برای انجام بازیابی وبسایت
پس از محتوای فایلهای اصلی، اکنون نوبت محتوا ساختاری سایت یعنی نوشتهها، برگهها، دستهها، برچسبها و دیگر انواع مشابه است.
ابتدا نیاز است تا ابزار درونریزی وردپرس را فعال کنیم. در بخش «ابزارها» وردپرس فارسی بر گزینه «درونریزی» کلیک کنید. در این صفحه بر لینک «هماکنون نصب کن» زیر متن “WordPress” کلیک کنید.
پس از نصب ابزار درونریزی وردپرس بر لینک «اجرای درونریز» کلیک کنید تا وارد صفحه ورود محتوا به وردپرس شوید. در این صفحه بر دکمه “Choose File” کلیک کنید و فایل XML پشتیبانگرفته در مرحله «1. استخراج محتوا وردپرس» را انتخاب کرده و سپس بر دکمه «بارگذاری پرونده و درونریزی آن» کلیک کنید.
پس از کلیک وردپرس از شما خواهد پرسید که آیا میخواهید نوشتهها، برگهها و دیگر موارد را به نام کاربری فعلی درونریزی کنید یا قصد انتخاب یک کاربر دیگر را دارد. اگر وبسایت یک نویسنده مدیر داشته باشد، تمامی نوشتهها و انواع محتوا دیگر به نام وی ثبت خواهند شد اما اگر چند نویسنده بر سایت کار میکنند، وردپرس به طور خودکار نویسندههای دیگر را درونریزی میکند. اقدام آخر این که چکباکس زیر عنوان «درونریزی پیوستها» را فعال کنید تا تصاویر و محتوای چندرسانهای به درستی از پوشه /wp-content/uploads/… وارد گالری رسانه وردپرس شود. در آخر بر دکمه «تایید» کلیک کنید.
اکنون وردپرس اقدام به درونریزی اطلاعات از فایل XML میکند. به محض اتمام درونریزی میتوانید محتویات پشتیبانگرفتهشده را در سایت ببینید.
7. نصب هر یک از افزونهها
اکنون که تمامی محتوای سایت بارگذاریشده است، نوبت نصب افزونهها فرا رسیده که نصب هر کدام از افزونهها جداگانه صورت گیرد. باید تکتک افزونهها را به طور مجدد نصب و سپس فعالسازی کنید. اگر تنظیمات خاصی در افزونه پیش از حذف آن وجود داشته، باید آن را دوباره وارد کنید.
اقدامات ضروری پس از انجام بازیابی وبسایت
توجه کنید که حذف و نصب مجدد وردپرس باید آخرین گزینه شما برای بازیابی وبسایت هک شده باشد. اگر نسخه پشتیبان کامل و معتبر از اطلاعات محتوایی و فایلهای وردپرسی داشته باشید، مشکل قابل توجهی در بازگردانی سایت وردپرسی به وجود نمیآید، تنها باید زحمت تنظیم مجدد افزونهها را متحمل شوید. بهتر است نگاهی به وضعیت و چینش ابزارکها، مخاطبان، نوارهای کناری و منوها بیاندازید، چرا که با وجود بازگردانی از نسخه پشتیبان، همچنان امکان وجود عدم انطباق سایت بازیابیشده با سایت از دسترفته وجود دارد. نکته دیگر این که اقدامات امنیتی حافظت از اطلاعات وردپرس را جدیتر دنبال کنید و از ابزارهای محافظتکننده مانند پلاگین امنیتی وردپرس استفاده کنید.
0 Comments